Πέμπτη 9 Μαΐου 2013


Οι εισαγωγές χρυσού της Κίνας διπλασιάστηκαν πριν από την πτώση των τιμών.


Οι εισαγωγές χρυσού προς την Κίνα μέσω του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν το Μάρτιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Απογραφής, υπερδιπλασιάστηκαν, ακόμη και προτού τα ιδιωτικά νοικοκυριά τρέξουν να αγοράσουν πολύτιμα μέταλλα στις χαμηλότερες τιμές των τελευταίων δύο χρόνων, τον Απρίλιο.
Ήδη αυξανόμενες στους 97 τόνους το Φεβρουάριο,  μετά την χαμηλή κίνηση του Ιανουαρίου, οι εισαγωγές χρυσού στην Κίνα μέσω του Χονγκ Κονγκ - μετά την αφαίρεση των επανεξαγωγών - ανήλθε σε 223 τόνους το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με το Reuters. Το άλμα ήρθε μαζί με αισθητά υψηλότερη ζήτηση χρυσού κατά τους πρώτους 3 μήνες του έτους, δήλωσε την Τρίτη η Ένωση Χρυσού Κίνας, με τη συνολική κατανάλωση να αυξήθηκε κατά 26% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012, για να φθάσει τους 320,5 τόνους.
Η εγχώρια εξόρυξη χρυσού στην Κίνα, # 1 έθνος παραγωγής στον κόσμο, αλλά και το δεύτερο σε κατανάλωση πίσω από την Ινδία, αυξήθηκε κατά 11%, σε 89,9 τόνους. Οι καταναλωτές που επισκέπτονται το Χονγκ Κονγκ έχουν αγοράσει σύμφωνα με πληροφορίες 300 τόνους χρυσά κοσμήματα και αντικείμενα χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο υπέστη πριν από τρεις εβδομάδες την πιο απότομη πτώση τιμών των τελευταίων 30 χρόνων, αναφέρει το υπό κρατικό έλεγχο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου